Način pripreme
Za pripremanje testa pomešamo sve nabrojane proizvode. Podelimo u dve lopte i ostavljamo da odmori na otprilike 15 minuta.
Jednu loptu razvijamo u tanku koru i od nje sečemo trake širine otprilike 1.5 centimetra.
Trakama testa uvijamo kalupe za kornete, tako što počinjemo odozdo ka gore, preklapajući testo da se ne bi otvorilo prilikom pečenja, odozgo ostavljamo sasvim malo praznog prostora da bi moglo, nakon što se korneti ispeku, da se izvuče. Tako radimo sa svim testom.
Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C dok ne porumeni. Kada se ispeku, ostavljamo ih da se ohlade.
Za to vreme pripremamo krem za kornete. Mleko sa šećerom i vanilom stavljamo na ringlu. Skrob rastvaramo u prethodno odvojenih 100 ml mleka.
Mutimo žumanca i dodajemo u rastvoreni skrob i posle sve dodajemo u smesu na ringli.
Neprestano mešamo na slaboj vatri, dok se ne zgusne. Gotov krem skidamo sa ringle i ostavljamo ga da se ohladi.
Kornete punimo kremom i po želji možemo da pospemo mlevenim orasima ili kokosovim ljuspicama.
Kada ih napunimo, ostavljamo u visokoj posudi kako bi krem mogao da se stegne i da se ne bi razlio.