Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Parfe»Klasična torta parfe

Klasična torta parfe

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
20633836
Klasična torta parfe5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Od ovog klasičnog parfea želimo veće parče - i vi, zar ne"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 4 supene kašike
  • brašno - 4 supene kašike
  • vanila - 1 kesica
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • Za parfe
  • pavlaka - 150 ml, slatka
  • šećer - 3 supene kašike
  • vanila - 1 kesica
  • kiselo mleko - 3 supene kašike, ceđeno
  • želatin - 1 kesica
  • voda - 2 supene kašike, hladna
  • Za dekoraciju
  • borovnice - 1 šolja
  • slatko od malina - 2 supene kašike
  • voda - 2 supene kašike
  • čokoladne mrvice - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi mutimo jaja sa šećerom u svetli sipkasti krem. Dodajemo vanilu, brašno i prašak za pecivo i nastavljamo da mutimo još malo.

Malu okruglu tepsiju obložimo listom papira za pečenje i u nju sipamo smesu.

Koru pečemo na 180 stepeni otprillike 10-12 minuta. Vadimo je iz rerne, ostavljamo je da se ohladi i odvajamo od papira. Stavljamo je u kalup sa odvojivim dnom.

Pavlaku mutimo sa šećerom. Dodajemo ceđeno mleko i vanilu i mutimo rukom.

Sipamo želatin u vodu i mešamo ga. Ostavljamo ga na kratko da nabubri i zagrevamo ga u mikrotalasnoj ili na vodenoj pari kako bi se istopio.

Sipamo ga u krem i veoma dobro mešamo, kako bi se sve pomešalo. Sipamo krem na koru i izravnamo.

Uvijamo folijom i stavljamo u frižider na jednu noć.

Odvajamo tortu parfe od kalupa.

Mešamo slatko od malina sa vodom i zagrevamo 1 minutu u mikrotalasnoj rerni. Ostavljamo da se ohladi. Ovim topinog zalivamo parfe.

Parfe ukrašavamo borovnicama i čokoladnim mrvicama.

Možete da koristite i drugo voće po želji.

Jednostavna i ukusna klasična torta parfe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: