Način pripreme
U posudi mutimo jaja sa šećerom u svetli sipkasti krem. Dodajemo vanilu, brašno i prašak za pecivo i nastavljamo da mutimo još malo.
Malu okruglu tepsiju obložimo listom papira za pečenje i u nju sipamo smesu.
Koru pečemo na 180 stepeni otprillike 10-12 minuta. Vadimo je iz rerne, ostavljamo je da se ohladi i odvajamo od papira. Stavljamo je u kalup sa odvojivim dnom.
Pavlaku mutimo sa šećerom. Dodajemo ceđeno mleko i vanilu i mutimo rukom.
Sipamo želatin u vodu i mešamo ga. Ostavljamo ga na kratko da nabubri i zagrevamo ga u mikrotalasnoj ili na vodenoj pari kako bi se istopio.
Sipamo ga u krem i veoma dobro mešamo, kako bi se sve pomešalo. Sipamo krem na koru i izravnamo.
Uvijamo folijom i stavljamo u frižider na jednu noć.
Odvajamo tortu parfe od kalupa.
Mešamo slatko od malina sa vodom i zagrevamo 1 minutu u mikrotalasnoj rerni. Ostavljamo da se ohladi. Ovim topinog zalivamo parfe.
Parfe ukrašavamo borovnicama i čokoladnim mrvicama.
Možete da koristite i drugo voće po želji.
Jednostavna i ukusna klasična torta parfe.