Način pripreme
Za koru keks, orahe, nutelu, maslac i mleko promešajte, utisnuti u dno kalupa prečnika 24 cm i staviti u frižider.
Za prvi sloj skuvati višnje sa šećerom, vanilin šećerom i limunovim sokom. Gustin pomešati sa vodom i dodati u provrele višnje, mešati konstantno i kuvati dok se ne zgusne. Ohladiti par minuta, zatim rasporediti po kori i vratite u frižider.
Za fil kratko umutiti maskarpone sir, prah šećer i vanilu. Dodati neumućenu slatku pavlaku i mutiti par minuta dok fil ne postane poprilično čvrst, zatim dodajte kakao i nastavite sa mućenjem. Na kraju dodati kremfix, opet umutiti i polako rasporediti po višnjama. Ponovo vratiti u fržider.
Istopiti slatku pavlaku i čokoladu na srednjoj temperaturi, kuvati i mešati dok se čokolada ne istopi. Preliti polako preko fila i vratiti u frižider da odstoji preko noći.
Komentari