Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Marinirana jaja

Marinirana jaja

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Marinirana jaja2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
"Evo šta tačno da napravite kada imate mnogo skuvanih jaja ili jednostavno volite kulinarske eksperimente"

Potrebni sastojci

  • jaja - 10 - 12 komada
  • luk - 1 glavica, veća
  • voda - oko 700 ml
  • vinsko sirće - 200 ml, belo
  • so - 60 g
  • šećer - 50 g
  • lovorov list - 2 komada
  • šareni biber - 1 kašičica
  • karanfilić - 4 zrnca
  • peršun - 1 vezica
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite jaja sa dovoljno vode u šerpu da se kuvaju - kuvajte 15 minuta nakon što provru. Nakon toga ih ohladite u vodi i oljuštite.

Isecite na parčiće luk i zapecite ga po želji, a možete da stavite i sirov.

Poređajte jaja sa lukom i strukovima peršuna u tegle.

Stavite vodu sa srićetom, solju, šećerom i začinima da provri. Nakon što sklonite marinadu sa ringle prelijte preko jaja i zatvorite tegle.

Ohlađene tegle se stavljaju u frižider. Nakon oko 10 dana do dve nedelje jaja su marinirana i možete da ih jedete.

U marinadu možete da dodate začine po ukusu kao i beli luk, semenke mirođije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: