Čorba od pilećih leđa

Gordana DanilovGordana Danilov
Početnik
254
216
602
15
06/02/2021
"Savršena pileća čorbica koja ugreva dušu"
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 2
  • Ukupno pregledano273
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4.5 od 5
  • Skuvano2

Potrebni sastojci

  • pileća leđa - 1 kom.
  • pileća krilca - 2 kom.
  • pileća grudna kost - 1 kom, sa ostacima mesa nakon otkoštavanja
  • zelen za supu - 1/2 veze
  • luk - 1 glavica
  • lovorov list - 1 list
  • crni biber - par zrna
  • celer - 1/2 manjeg korena
  • krompir - 1kom.
  • goveđa kocka za supu - 1 kom.
  • kokošija kocka za supu - 1 kom.
  • brašno - 1 kašičica
  • kisela pavlaka - 2 - 3 kašike
  • jaja - 1 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

Oprano meso naliti hladnom vodom da ogrezne i staviti da se kuva.

Kada provri, skinuti penu, dodati sitno iseckan luk, očišćenu i na kolutove isečenu zelen, celer isečen na kockice, par zrna crnog bibera, smanjiti temperaturu i poklopljeno kuvati oko 30 minuta.

Procediti tečnost, odvojiti meso od kože i kostiju, vratiti u lonac zajedno sa šargarepom, luk i ostatak zeleni propasirati, dodati kocke za supu, krompir iseckan na kockice i brašno razmućeno u hladnoj vodi.

Prokuvati koliko da se skuva krompir i doterati ukus.

Lonac skloniti sa ringle pa umešati umućenu kiselu pavlaku i žumance sa par kašika tečnosti iz lonca.

Posuti iseckanim svežim peršunom.

Poslužiti uz kriške limuna.

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar