Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća Supa»Supa od pilećih trtica

Supa od pilećih trtica

ZoriZori
Guru
7292365k214
Supa od pilećih trtica
Fotografije: Zori
1 / 6
25/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Aromatična supa iz bakinih notesa - supa od pilećih trtica"

Potrebni sastojci

  • pileće trtice - 600 g
  • krompir - 3 komada, krupniji
  • šargarepa - 1 komad
  • crni luk - 1 veća glavica
  • beli luk - 3 čena
  • bujon od povrća - 2 kocke
  • ulje - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica, u zrnu
  • piment - 5 - 6 zrna
  • lovorov list - 2 komada
  • voda - 2 litra
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • jaja - 1 komad
  • peršun - 1/2 vezice
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Trtice se operu, očiste i iseku na polovine.

Crni luk, beli luk, šargarepa i krompir se oljušte i iseku na sitno.

Trtice se prebace u ekspres lonac, dodaje se malo soli, luk, beli luk, kormpir i šargarepa, biber i piment u zrnu, lovorov list, ulje i dve kocke bujona od povrća.

Naliva se voda - malo iznad polovine lonca, poklapa se i kuva oko 20-25 minuta nakon što izađe para.

Čeka se da pritisak padne i odliva se jedna posudica bujona da se prohladi.

U drugoj posudi umutimo jaja i kiselo mleko. Postepeno razredimo ohlađenim bujonom i kada se zaprška temperira, prebacujemo uz neprestano mešanje u supu.

Mešamo još nekoliko puta vruću supu, posipamo usitnjenim peršunom i serviramo je.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: