Bukovače sote u rerni

Bukovače sote u rerni
Fotografije: TanyaGyurova
1 / 3
05/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema5 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
"Ukusan garnirung od pečuraka u maslacu, pogodan uz meso ili pirinač"

Potrebni sastojci

  • bukovače - 1 veliki tanjir ili dva mala
  • beli luk - 5 čenova
  • mirođija - 1/2 šake, sitno iseckana (sveža ili zamrznuta)
  • maslac - otprilike 50 g
  • crni biber u zrnu
  • lovorov list - 1 komad
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Bukovače kuvate u šerpi sa 1 lovorovim listom u vodi i sa nekoliko zrna crnog bibera. Ovo dodaje dodatnu aromu pečurkama.

Nakon što pečurke malo omeknu, iscedite ih od vode.

Poređate bukovače u odgovarajuću tepsiju sa papirom za pečenje, koja je posuta uljem.

Pasirate beli luk i mešate ga sa 1 kašičicom ulja da se pretvori u kašu, pogodna za premazivanje pečuraka.

Raspoređujete smesu od belog luka po pečurkama, posolite i posipate mirođijom.

Na kraju na pečurke dodajete maslac iseckan na komadiće.

Pečete na otprilike 230 stepeni dok se ne dobije blaga zlatkasta boja belog luka. Nije dobro da on pregori, da ne bi bio gorak.

Bukovače sote su predivan garnirung uz meso ili pirinač.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: