Pirinač sa leblebijama na turski način
bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pilav»Pirinač sa leblebijama na turski način

Pirinač sa leblebijama na turski način

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
3k
1k
Pirinač sa leblebijama na turski način
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
05/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
"Turski recept za pirinač sa leblebijama - klasika koji želimo da vidimo u našoj kuhinji"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Za ovaj turski pilav šargarepe se olljušte i narendaju. Čenovi belog luka se iseckaju na sinto ili seku na kriške.

Paradajz se oljušti i samelje, a može direktno da se koristi i konzervisan ili kao gotov pire.

2. Maslac se zagreva sa uljem i u njemu se zaprži narandana šargarepa, beli luk i lovorov list. Preporučljivo je da kuvate pirinač u tiganju.

3. Stavlja se pirinač, prethodno opran od skroba, i meša se dok ne postane kristalan.

4. Sipa se paradajz, a nakon dva minuta se naliva voda, prema proporcijama ukazanim na pakovanju pirinča.

5. Dodaje se so, skuvane leblebije i začini - bez svežeg peršuna.

Jelo se ostavlja da vri na umerenoj vatri dok ne upije tečnost. Na početku može da se meša i ako se primeti da se lepi po dni, da se smanji vatra za još jedan stepen.

6. Gotov pirinač sa leblebijama na turski način se posipa iseckanim svežim peršunom i servira se nakon što odstoji 3-4 minuta.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: