Način pripreme
Dobro operite patku i osušite. Nakon toga natrljajte smesom od ulja, bibera, aleve paprike, malo soli i kumina.
Sipajte ulje u duboki tiganj. Propržite isečeni kupus i dodajte iseckanu šargarepu. Čim se izdinstaju dodajte u smesu oprani pirinač i pospite alevom paprikom.
Dodajte dve čaše toplog bujona/vode i sačekajte da provei. Isključite ringlu i ostavite smesu da se malo ohladi.
Napunite patku i ušijte otvor koncem. Prebacite punjenu patku u glinenu posudu, a preostali nadev rasporedite oko nje.
Stavite i neoljuštene čenove belog luka, zrna pimenta, kumin, biber i lovorov list. Stavite poklopac i pecite na 180 stepeni oko 90 minuta.
Nakon toga skinite poklopac i pecite još 15-ak minuta. Tako će pečena patka dobiti lepu koricu.
Servirajte porcije patke i dodajte nadev.
Patka sa kiselim kupusom u glinenoj đuvečari je veoma ukusna.