Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Ćufte»Teleće ćuftice sa limunom i parmezanom

Teleće ćuftice sa limunom i parmezanom

Ivana KitanovićIvana Kitanović
Šegrt
6650130
Teleće ćuftice sa limunom i parmezanom
Fotografije: Ivana Kitanović
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ukusne ćuftice, idealne sa testeninom i pirinčem"

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 500 g
  • jaja - 1 kom.
  • parmezan - 50 g, rendani
  • mleko - 50 ml
  • hleb - 100 g, star
  • peršunov list - 1 veza
  • beli luk - 3 čena
  • limun - 1 kom., kora i sok
  • crni luk - 1 glavica, veća
  • koncentrat paradajza - 50 g
  • pire od paradajza - 250 g
  • belo vino - 50 ml
  • so - po ukusu
  • beli biber - po ukusu
  • ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Jaje blago umutiti pa dodati u meso.

Sredinu starog hleba natopiti u mleku, ocediti pa dodati u meso.

Dodati još i izgnječen beli luk, sok i koru pola limuna, sitno seckani peršunov list, rendani parmezan i malo soli i bibera. Sve dobro umesiti da se masa ujednači.

Praviti manje ćufte pa ih propržiti na zagrejanom ulju, po par minuta sa obe strane.

Izvaditi ćufte iz tiganja, pa na ulju u kome su se pržile propržiti setno seckani crni luk. Dodati koncentrat paradajza pa belo vino. Kad alkohol ispari, dodati pire od paradajza, vratiti ćufte u tiganj i ostaviti da se krčkaju dok ne budu gotove. Po potrebi dodati malo vode.

Kad ćufte budu gotove, dodati sok i koru druge polovine limuna, malo soli i bibera i sve dobro promešati. Ćufte služiti uz testeninu ili pirinač.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: