Mekane šuplje lepinje

StefanStefan
Početnik
162
114
334
1
1
22/02/2021
"Možete ih jesti kao sendviče, a možete i samo tako, sa sirom i ajvarom"
Priprema80 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno95 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano302
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • voda - 300 ml
  • ulje - 3 s.k.
  • so - 1 k.k.
  • šećer - 1/2 k.k.
  • kvasac - 40 g
* merne jedinice

Način pripreme

U malo mlake vode zamešati šećer i kvasac. Kvasac treba da nadođe.

Zamesiti meko testo od brašna, kvasca, soli i mlake vode. Prekriti testo krpom i ostaviti na toplom mestu 1 sat.

Pobrašniti podlogu za razvlačenje testa. Podeliti testo na više delova i razvući lepinje.

Zaseći svaku lepinju po sredini.

Lepinje peći na pekarskom papiru 15 minuta na 200 stepeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar