Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Mekane šuplje lepinje

Mekane šuplje lepinje

StefanStefan
Kuvar
1951984743
Mekane šuplje lepinje2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
5
"Možete ih jesti kao sendviče, a možete i samo tako, sa sirom i ajvarom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • voda - 300 ml
  • ulje - 3 s.k.
  • so - 1 k.k.
  • šećer - 1/2 k.k.
  • kvasac - 40 g
* merne jedinice

Način pripreme

U malo mlake vode zamešati šećer i kvasac. Kvasac treba da nadođe.

Zamesiti meko testo od brašna, kvasca, soli i mlake vode. Prekriti testo krpom i ostaviti na toplom mestu 1 sat.

Pobrašniti podlogu za razvlačenje testa. Podeliti testo na više delova i razvući lepinje.

Zaseći svaku lepinju po sredini.

Lepinje peći na pekarskom papiru 15 minuta na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: