bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Đuveč»Bakin posni đuveč

Bakin posni đuveč

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
4k1k2k
Bakin posni đuveč
Fotografije: TanyaGyurova
1 / 2
09/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Posni đuveč naših baka nema jela za poređenje"

Potrebni sastojci

  • krompir - oko 1 kg
  • tikvice - 2 komada, srednje veličine
  • patlidžan - 1 komad, srednja veličina
  • bamija - oko 2 šake
  • paprika - 2 komada
  • luk - 1 velika glavica
  • paradajz pire - 2 kašičice (ili sveži paradajz)
  • aleva paprika
  • peršun - 1 šaka
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Dinstajte luk u velikoj šerpi sa uljem koje prekriva dno i malo vode da se ne zaprži.

Dodajte alevu papriku i paradajz pire, promešajte i odmah sipajte 2 šolje vode.

Dodajte seckanu papriku, patlidžan, bamiju i tikvice ovim redom.

Ako je potrebno, dodajte još malo vode tako da skoro pokrije povrće.

Dodajte krompir, isečen na srednje velike komade.

Posolite i dobro promešajte.

Kuvajte dok povrće ne bude polukuvano.

Premestite posni đuveč u odgovarajuću tepsiju i pecite dok lepo ne porumeni, dodajući sitno seckani peršun 5 minuta pre nego što isključite rernu.

Bakin posni đuveč je spreman.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: