Način pripreme
Piletinu iseći na komade prikladne za serviranje.
Očišćenu šargarepu i krompir iseći na krupnije komade tj. na komade veličine zalogaja.
Luk naseći na kockice, paprike na kocke a beli luk protisnuti. Pelat usitniti viljuškom.
U dubljem tiganju, na zagrejanom ulju propržiti meso. Kada porumeni sa svih strana, izvaditi i ostaviti sa strane.
Pržiti nasečenu šargarepu da promeni boju, pokupiti i ostaviti na stranu. Isto ponoviti sa krompirom.
Ispržiti i papriku do pola pa i nju odložiti na stranu.
Na istom tiganju propržiti beli luk da zamiriši, odmah dodati luk i pržiti da zastakli, vratiti meso i dinstati 15-20 minuta, dodati riblji umak i kuvati još 2-3 minuta.
Sipati šolju vode, sačekati da provri, dodati usitnjeni pelat sa sokom, kuvati minut dva, dodati grašak, vratiti svo proprženo povrće i kuvati na umerenoj vatri da omekša.
Doterati ukus i skloniti sa vatre.
Afritadu poslužiti na kuvanom pirinču.
Napomena:
Riblji umak se može zameniti sa par usitnjenih slanih inćuna.