Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Integralni hleb»Domaći integralni ražani hleb

Domaći integralni ražani hleb

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Domaći integralni ražani hleb
Fotografije: Gordana Danilov
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Uživajte u predivnom ukusu domaćeg inegralnog ražanog hleba"

Potrebni sastojci

  • integralno ražano brašno - 300 g
  • heljdino brašno - 200 g
  • topla voda - 500 ml
  • morska so - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 5 kašika
  • limunov sok - 2 kašike
  • prašak za pecivo - 10 g
  • soda bikarbona - 1 kašika
  • mešavina semenki po ukusu - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 250°C.

Kalup za hleb obložiti papirom za pečenje.

Toplu vodu postepeno dolivati u mešavinu brašna da se dobije žitka masa.

Prašak za pecivo i sodu bikarbonu rastopiti u limunovom soku i umešati u fermentisanu masu vode brašna, dodati deo semenki, još jednom promešati i izručiti u pripremljeni kalup.

Poravnati, politi nepunom kašikom vode, posuti preostalim semenkama i peći u dobro zagrejanoj rerni 10 minuta na 220°C, zatim smanjiti temperaturu na 170°C i peći još 50 minuta

Pečen hleb hladiti na žici, zatim umotati u čistu kuhinjsku krpu i seći kada se potpuno ohladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: