Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka od prokelja, karfiola i brokolija

Musaka od prokelja, karfiola i brokolija

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Musaka od prokelja, karfiola i brokolija
Fotografije: Gordana Danilov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Raskošna musaka sa brokolijem, prokeljom i karfiolom - prijatno!"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 manja glavica
  • brokoli - 1 manja glavica
  • prokelj - 2 - 3 šake
  • mlevena junetina - 400 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 kom.
  • beli luk - 3 čena
  • goveđa kocka - 1 kom.
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
  • maslinovo ulje
  • za preliv
  • kisela pavlaka - 300 ml
  • jaja - 3 - 4 kom.
  • mleko - 100 ml
  • morska so
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 200°C.

Luk naseckati sitno, šargarepu narendati krupno, a beli luk protisnuti.

Oprani karfiol i brokoli razdeliti na cvetiće i zajedno sa očišćenim prokeljom blanširati par minuta u kipućoj vodi. Procediti i ostaviti sa strane.

Na umereno zagrejanom ulju propržiti luk da zastakli, dodati šargarepu i beli luk.

Nakon minut dva umešati mleveno meso, posuti usitnjenom mesnom kockom, biberom i posoliti po ukusu.

Dinstati da meso promeni boju.

U podmazanu posudu preručiti pola količine obarenog povrća, posoliti i pobiberiti, preko toga rasporediti nadev i pokriti preostalim povrćem.

Umutiti jaja sa kiselom pavlakom, rarzediti sa malo mleka, posoliti i preliti musaku.

Peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta do zlatno smeđe boje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: