Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Zapečena jela»Zapečene paprike sa sirom i Kranjska kobasica sa krompirom

Zapečene paprike sa sirom i Kranjska kobasica sa krompirom

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Zapečene paprike sa sirom i Kranjska kobasica sa krompirom
Fotografije: Gordana Danilov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
3
"Ukusno zapečeno jelo sa svim i svačim - kada jednom probate, tražićete još"

Potrebni sastojci

  • kranjska kobasica - 1 par
  • babure - 3 kom.
  • šargarepa - 2 kom.
  • ljuta paprika - 1 kom.
  • paradajz - 2 kom.
  • luk - 1 glavica
  • zlatarski sir - 250 g
  • kisela pavlaka - 2 - 3 kašike
  • beli luk u prahu
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
  • ljuta tucana paprika
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 200°C.

Kobasice iseći na kolutove. Povrće oprati i očistiti. Krompir i luk iseći na tanje kriške, šargarepu i ljutu papriku na tanje kolutove, jedan paradajz iseći na kockce, a drugi malo krupnije.

Babure iseći po dužini i očistiti od semena i žilica.

U odgovarajućoj posudi sjediniti usitnjeni sir i pavlaku, posuti belim lukom u prahu, pobiberiti, po potrebi posoliti i lagano umešati sitnije kocke paradajza.

Svo nasečeno povrće, osim babura, staviti u veću ćiniju posoliti, pobiberiti, posuti belim lukom u prahu i ljutom tucanom paprikom, politi uljem i dobro protresti.

Začinjeno povrće izručiti na pleh obložen papirom za pečenje.

Polovine babura ovlaš posoliti, napuniti nadevom od sira i rasporediti preko povrća.

Politi maslinovim uljem i peći 45 minuta.

Nakon toga dodati kolutove kobasica i vratiti u rernu na još 10-15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: