Način pripreme
Odvojte pažljivo belanca od žumanaca. Jaja treba da su sa sobne temperature. Ne treba da upadne žumance u posudu sa belancima.
Posuda treba da bude izuzetno čista, da nema masnoća po njoj i najvažnije - da je suva i zagrejana!
Dodajte prstohvat soli i kapljice soka od limuna u belanca.
Umutite ih u gust sneg pomoću miksera.
Prosejte šećer u prahu.
Dodajte postepeno kašiku po kašiku šećera u prahu u belanca dok neprestano mutite mikserom.
Smesa je gotova kada počnu da se stvaraju vrhovi.
Postavite posudu za pečenje kuhinjskim ubrusom.
Pomoću šprica oblikujte puslice.
Pospite ih šarenim šećernim zvezdicama.
Pecite na maloj temperaruri (samo sušenje) - od 130 do 150 stepeni.
Ukrasite sto slatkim puslicama za praznik!
Srećan praznik!