Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Puslice»Slatke puslice za praznik

Slatke puslice za praznik

Slatke puslice za praznik
Fotografije: Veselina Konstantinova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
15
"Tokom praznika svuda treba da budu slatki poljupci, a to uključuje i puslice na stolu"

Potrebni sastojci

  • belanca - 4 komada
  • šećer u prahu - 270 g
  • sok od limuna - 2 - 3 kapljice
  • so - 1 prstohvat
  • šećerne zvezdice
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojte pažljivo belanca od žumanaca. Jaja treba da su sa sobne temperature. Ne treba da upadne žumance u posudu sa belancima.

Posuda treba da bude izuzetno čista, da nema masnoća po njoj i najvažnije - da je suva i zagrejana!

Dodajte prstohvat soli i kapljice soka od limuna u belanca.

Umutite ih u gust sneg pomoću miksera.

Prosejte šećer u prahu.

Dodajte postepeno kašiku po kašiku šećera u prahu u belanca dok neprestano mutite mikserom.

Smesa je gotova kada počnu da se stvaraju vrhovi.

Postavite posudu za pečenje kuhinjskim ubrusom.

Pomoću šprica oblikujte puslice.

Pospite ih šarenim šećernim zvezdicama.

Pecite na maloj temperaruri (samo sušenje) - od 130 do 150 stepeni.

Ukrasite sto slatkim puslicama za praznik!

Srećan praznik!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: