Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ćufte od Povrća»Lagane ćuftice sa heljdom i tikvicama

Lagane ćuftice sa heljdom i tikvicama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78716k965
Lagane ćuftice sa heljdom i tikvicama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 2
19/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"U ćufticama od tikvica nema mesa, ali ipak su mnogo hranljive i ukusne, probajte ih"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 400 g, očišćene, oljuštene
  • brašno od heljde - 4 kašike, izvršite
  • jaje - 1 komad
  • biber - 2 prstohvata, fino mleven
  • mirođija - 2 prstohvata, sušen + za posipanje
  • so - 2 prstohvata
  • kumin - 1 prstohvat, fino mleven
  • maslinovo ulje - za posipanje i mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Oljuštite i očistite tikvice. Narendajte ih na krupno na rende i posolite. Promešajte i ostavite 30-60 minuta da odstoje.

2. Izbacite suvišnu vodu, koju su ispustile. Dodajte brašno, jaje i začine. Promešajte dobro smesu, Ako je ređa možete da dodajte još brašna.

3. Blago namazanim rukama oblikujete ćuftice od tikvica. Poređajte ih u posudu za pečenje sa papirom za pečenje i blago namazanom. Ako vam je lakše možete da ih oformite direktno u posudi.

4. Pospite ćuftice od povrća maslinovim uljem i sa malo mrvljene sušene mirođije. Pecite 20 minuta na 180 stepeni u rerni.

5. Servirajte lagane ćuftice sa heljdom i tikvicama tople i po želji sa mlečnim sosom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: