Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Baklava»Baklava bez oraha

Baklava bez oraha

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Baklava bez oraha
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Nije neophodno da stavljate orahe u baklavu, da bi bila ukusna - evo dokaza da može i bez njih"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje, za baklavu
  • za smesu
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • vanila - 2 komada
  • ulje ili maslac - 1/2 šolje
  • za sirup
  • šećer - 500 g
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo prvo sa mazanjem posude za baklavu - u ovom slučaju sam koristila pleh od rerne.

Nakon što je spremno, počinjem jednan po jedan da ređam listove a pri postavljanju ih nagužvam.

Kada su gotovi ostavljam sa strane, a pripremam smesu za prelivanje baklave.

U posudu razbijam jaja i dobro mutim.

U njih dodajem ostale sastojke i ponovo mutim.

Prelivam kore smesom i stavljam u rernu da se peku.

Za to vreme pripremam sirup, stavljajući u posudu šećer, vodu i ostavljam da prorvu.

Kada je gotovo, prelivam hladnu baklavu bez oraha toplim sirupom.

Ostavljam baklavu jedan dan i noć da upije sirup i tada isečem i serviram.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: