Način pripreme
Keks izmrvite na sitne komade i dodajte im rastopljeni maslac. Mešajte dok se smesa ne pretvori u mrvice.
Podlogu od keksa rasporedite u kalup sa pokretnim dnom i dobro je pritisnite na dno da bi se dobila čvrsta podloga. Stavite u frižider na oko 1 sat da se stegne.
U posudi pomešajte krem sir mikserom zajedno sa šećerom i tečnom pavlakom i vanilom dok ne dobijete glatku smesu.
Želatin rastvorite u hladnoj vodi dok ne nabubri, zatim ga zagrejte u na pari i dodatje u krem.
Dobro izmešajte i sipajte na podlogu, poravnajte i stavite jednostavni čizkejk u frižider na oko 1 sat.
Kada površina postane čvrsta, pripremite sloj od jagoda, prethodno očišćenih i opranih, koje pomešajte sa šećerom i vodom. Dodajte želatin kako je naznačeno na pakovanju i pažljivo promešajte. Rasporedite smesu po čizkejku.
Čizkejk sa jagodama vratite u frižider i ostavite ga preko noći.
Pre serviranja, pažljivo pređite vrhom tankog noža duž zida kalupa sa jednostavnim čizkejkom od jagoda, pre nego što ga uklonite.