Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Jednostavan čizkejk sa jagodama

Jednostavan čizkejk sa jagodama

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4001212k126
Jednostavan čizkejk sa jagodama
Fotografije: Mina Dimitrova
3 / 5
23/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Čizkejk sa jagodama, koji možete pripremiti vezanih očiju - jednostavno raskošan"

Potrebni sastojci

  • keks sa maslacem - 200 g
  • kravlji maslac - 120 g
  • Za krem
  • krem sir - 300 g
  • tečna pavlaka - 200 ml
  • šećer u prahu - 150 g
  • vanila - 1 kašika, tečna
  • želatin - 1 pakovanje
  • jagode - 300 g
  • voda - 5 kašika
  • šećer - 4 kašike
  • želatin - 1/2 pakovanja
* merne jedinice

Način pripreme

Keks izmrvite na sitne komade i dodajte im rastopljeni maslac. Mešajte dok se smesa ne pretvori u mrvice.

Podlogu od keksa rasporedite u kalup sa pokretnim dnom i dobro je pritisnite na dno da bi se dobila čvrsta podloga. Stavite u frižider na oko 1 sat da se stegne.

U posudi pomešajte krem sir mikserom zajedno sa šećerom i tečnom pavlakom i vanilom dok ne dobijete glatku smesu.

Želatin rastvorite u hladnoj vodi dok ne nabubri, zatim ga zagrejte u na pari i dodatje u krem.

Dobro izmešajte i sipajte na podlogu, poravnajte i stavite jednostavni čizkejk u frižider na oko 1 sat.

Kada površina postane čvrsta, pripremite sloj od jagoda, prethodno očišćenih i opranih, koje pomešajte sa šećerom i vodom. Dodajte želatin kako je naznačeno na pakovanju i pažljivo promešajte. Rasporedite smesu po čizkejku.

Čizkejk sa jagodama vratite u frižider i ostavite ga preko noći.

Pre serviranja, pažljivo pređite vrhom tankog noža duž zida kalupa sa jednostavnim čizkejkom od jagoda, pre nego što ga uklonite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: