Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Ceo iverak na roštilju

Ceo iverak na roštilju

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88317k
Ceo iverak na roštilju
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
22 min.
Ukupno
32 min.
Porcije
4
"Hrskav i neverovatno ukusan - na stolu vas čeka ceo iverak, spreman da utoli vašu glad"

Potrebni sastojci

  • iverak - 1 komad, ceo (1, 6 kg)
  • so - 1 kašika, ravna
  • maslinovo ulje - za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite iverak od iznutrica, operite i osušite. Namažite obilno maslinovim uljem i posolite ribu.

2. Zapalite roštilj i kada je spreman, namažite četkom metalnu rešetku i stavite iverak sa tamnije strane da se peče 12 minuta. Okrenite sa svetle strane na još 9-10 minuta i gotov je.

Vreme pečenja zavisi od gramaže ribe, zato ako je vaš iverak veći, pecite ga duže, i obrnuto - ako je manji, skratite vreme.

U svakom slučaju prepoznaćete kad je riba na roštilju gotova - čim dobije tamne štrafte po koži, tragove od roštilja.

Kod većih iveraka pravi se razrez u udubljenju kad se okrene. Poznaje se kad je gotov kad ispari tečnost, koja se stvorila u otvoru/prorezu. Ovaj trik se primenjuje i kada kuvamo ovu celu ribu u rerni.

Servirajte ukusan i krhak ceo iverak na roštilju sa svežom salatom i kriškama limuna.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: