Način pripreme
Namažite dobro gril tiganj maslinovim uljem i zagrejte jaku vatru.
Pospite krupnom solju i stavite škampe, ostavljajući rastojanje između njih.
Stavite ih tek kad je tiganj dobro zagrejan i nikako pre toga.
Pecite, do odozdo ne postanu narandžasti i odmah okrenite i sa druge strane na kratko.
Potrebno je više od minut sa svake strane, da se ispeku, ali da ostanu krhki i nežni.
Prilikom dužeg pečenja škampi se isuše i gube svoj ukus. Zato je dobro da stavljate po manje u tiganj, da ne opada temperature, što bi ih opet presušilo.
Ponovite to i sa ostalim škampima.
Servirajte pečene škampe odmah, dok su topli i po želji garnirajte limunom.
Ovo je veoma brz i jednostavan način da servirate prefinjeno meze na vašoj trpezi, prirodnog ukusa plodova mora, a da ga ne zasene drugi sastojci ili začini.
Uživajte u morskom ukusu uz čašu hladnog belog vina.
Prijatno!