Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Taljatele četiri sira

Taljatele četiri sira

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Taljatele četiri sira
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Poslužujemo taljatele formadži sa aromatičnim i ukusnim sosom od sireva i želimo vam fantastičan apetit"

Potrebni sastojci

  • taljatele - 300 - 350 g
  • luk - 200 g
  • pavlaka za kuvanje - 200 g
  • kozji sir - 100 g
  • plavi sir - 30 g
  • parmezan - 3 kašike, narendan + za posipanje
  • mocarela - 100 g zrela, rendana
  • gauda - 50 g rendana
  • biber - 1 - 2 prstohvata
  • muškatni oraščić - 1 - 2 prstohvata
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 20 g
  • maslac - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

1. Luk sitno iseckajte i dinstajte 10 minuta na maslinovom ulju i maslacu.

2. Sipajte pavlaku, narendani sir, narendani kozji i plavi sir i parmezan u prahu. Mešajte dok se svi sirevi ne istope i ne sjedine.

Začinite biberom, muškatnim oraščićem i posolite, pa dinstajte sos za testeninu na laganoj vatri, povremeno mešajući, da ne zagori.

3. Testeninu skuvajte u slanoj vodi prema uputstvima sa pakovanja da budu al dente.

Kad je testenina gotova, prebacite je u sos od sira, malo pojačajte vatru i laganim bacanjem tiganja napred i gore dobro izmešajte sve sastojke.

4. Gotove taljatele podelite na porcije u duboke tanjire i pre serviranja pospite parmezanom u prahu.

Odlične taljatele četiri sira sa sosom koji se lako pravi.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: