Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Starinska pileća supa sa knedlama

Starinska pileća supa sa knedlama

Ivana KitanovićIvana Kitanović
Šegrt
6650130
Starinska pileća supa sa knedlama
Fotografije: Ivana Kitanović
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Isto kao iz bakine kuhinje"

Potrebni sastojci

  • ZA SUPU
  • pileća leđa - 1 kom.
  • šargarepa - 1 kom., veća
  • krompir - 1 kom., srednje veličine
  • crni luk - 1 glavica, manja
  • koren peršuna - 1 kom., svež, srednje veličine
  • list peršuna - 1/2 veze
  • biljni začin - 1 i po supena kašika
  • mleveni biber - po ukusu
  • ZA KNEDLE
  • jaja - 1 kom.
  • griz - 8 supenih kašika, ravnih
  • ulje - 4 supene kašike
  • prašak za pecivo - 1/4 kafene kašičice
  • so - 1/4 kafene kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Pileća leđa naliti hladnom vodom pa staviti da se kuvaju. Koren peršuna i šargarepu oljuštiti i iseckati na kolutove. Dodati ih supi zajedno sa oljuštenim krompirom.

Crni luk oljuštiti, preseći na pola i ravnom stranom peći nekoliko minuta na foliji stavljenoj na ringlu. Kad pocrni, dodati i njega u supu.

Supu kuvati na laganoj vatri da otpusti sve ukuse. Kad je šargarepa kuvana, izvaditi crni luk, krompir i pileća leđa. Dodati biber i biljni začin.

Od sastojaka za knedle napraviti ujednačenu smesu pa je ostaviti da odstoji 10-ak minuta. Zahvatati po pola kafene kašičice smese za svaku knedlu i polako ih spuštati u supu. Ostaviti da se kuvaju na laganoj vatri još 10-ak minuta.

Pre samog služenja posuti supu sitno seckanim peršunovim listom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti