Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem Supe»Supa od Povrća»Krem čorba od šargarepe i celera na provansalski način

Krem čorba od šargarepe i celera na provansalski način

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k899
Krem čorba od šargarepe i celera na provansalski način
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 7
27/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Aromatična krem čorba od povrća koju jednostavno ne možemo da dočekamo da zagrebemo kašikom"

Potrebni sastojci

  • Za krem čorbu
  • šargarepa - 400 g
  • celer - 200 g (strukovi celera)
  • crveni luk - 70 g
  • beli luk - 1 čena
  • pavlaka - 100 g, za kuvanje + za dekoraciju čorbe
  • maslinovo ulje - 40 g (ili 20 g maslac + 20 g maslinovo ulje)
  • so - 1 i 1/2 kašičica
  • voda - 500 ili 600 ml
  • Za provansalski dresing
  • maslinovo ulje - 30 g
  • sok od limuna - od 1/4 citrusa
  • provansalske biljke - 1 kašika, izvršita
  • beli luk - 1 čena
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 1 prstohvat
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • Još
  • čia - semenke za posipanje i hrskavu završnicu
  • krutoni - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite povrće i isecite ga na parčiće.

Zagrejte maslinovo ulje sa maslacem (ili samo maslinovo ulje) i u njemu zapržite crveni luk 3-4 minuta.

2. Dodajte šargarepe i celer i sipajte vodu. Posolite i kuvajte pod poklopcem 25 minuta. Ako je nakon toga povrće i dalje tvrdo nastavite kuvanje dok ne omekša.

3, Sipajte pavlaku i pasirajte u gladak pire. Po želji razredite sa još malo vode ili pavlake.

4. Istucajte u avanu beli luk sa provansalskim biljkama, maslinovim uljem, sokom od limuna, solju, biberom i šećerom.

Dodatno začinite dresing kako vam se sviđa.

5. Rasporedite krem čorbu od povrća u porcije i preko svake stavite pavlaku, provansalski dresing i čia semenke.

Po želji dodajte u porcije čorbu od šargarepe i hrskave krutone ili krekere, a takođe i zeleni listiće peršuna za boju.

Servirajte krem čorbu od šargarepe i celera na provansalski način vruću.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

NikolaK
NikolaK
Veoma ukusno.
29.03.2021 00:48