bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Teleća Čorba»Moja domaća teleća čorba

Moja domaća teleća čorba

NatašaNataša
Početnik
39
60
96
2
Moja domaća teleća čorba
Fotografije: Nataša
1 / 2
12/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema45 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
"Nema boljeg od domaćeg!"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 600 g
  • glavica luka - 1 kom.
  • ulje - 2 k.k.
  • šargarepa - 2 kom.
  • krompir - 2 kom.
  • biber - u zrnu
  • so
  • brašno - 2 s.k
  • alevea paprika - 5 g
  • žumance - 2 kom.
  • kisela pavlaka - 200 ml
  • peršun - svež
  • sok od limuna - 1 limun
* merne jedinice

Način pripreme

Prvi korak Iseckajte sitno luk. U dublji lonac sipati ulje, zagrejati ga pa na njemu izdinstati luk.

Dodajte meso seckano na kockice promešati i ostaviti da se malo dinsta. Sipati 2 l vode. Staviti biber u zrnu , na kockice iseckano šargarepu i krompir posoliti, poklopiti i kuvati sve dok povrće i meso ne omekšaju.

U posebnom loncu izmešati brašno, malo vode i alevu papriku tako da nema grudvica, pa to dodati u čorbu.

Opet kuvati dok ne provri. Dva žumanca viljuškom umutiti i dodati kiselu pavlaku, pa dobro sve promešati.

Vrijuću čorbu skloniti sa ringle, pa je polako kutlačom sipati u smesu od žumanaca i pavlake stalno mešajući viljuškom.

Sipati dve-tri kutlače dobro promešati, pa opet jednom po jednom kutlačom vraćati smesu u lonac. Polako promešati i poklopiti.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: