Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Pečena jagnjetina sa pivom

Pečena jagnjetina sa pivom

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Pečena jagnjetina sa pivom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
170 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
6
"Ako se pitate šta više volite jagnjetinu ili pivo, mi vam preporučujemo da napravite 2 u 1 !"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1 jagnjeći but, oko 1, 5 kg
  • pivo - 500 ml
  • votka - 50 ml ili rakija
  • biber - odokativno
  • kumin - 1/2 kašičice
  • nana - 1/2 kašičice
  • čubar - 1/2 kašičice
  • bosiljak - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica, ljuta
  • so - po ukusu
  • ulje - oko 50 ml
  • orašasti plodovi - 2 kašike, namrvljeni ili susam za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Uzmite jagnjeći but i špikujte ga sa čenovima belog luka. Pomešajte pivo, alkohol sa malo ulja i sve začine i dobro promešajte. Stavite jagnjeću batak u namazanu posudu za pečenje.

Prelijte meso ili ga namažite ravnomereno sa delom marinade. Pokrijte folijom i ostavite da se marinira u frižideru 2 sata. Nakon toga odvijte blago foliju, prelijte preostalom marinadom u pokrijte opet folijom.

Stavite da se peče prvo na 200 stepeni 40 minuta, nakon toga smanjite na 180 i pecite još oko 2 sata, u zavisnosti od uzrasta jagnjeta.

Malo pre nego što izvadite iz rerne pečenu jagnjetinu sa pivom sklonite foliju, prelijte blago marinadom i pospite orašastim plodovima ili susamom. Zapecite još 5-10 minuta i izvadite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: