Italijanska pasta u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Italijanska pasta u rerni
Fotografije: Irina Andreeva Jolie
1 / 2
17/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj55 min.
Ukupno75 min.
Porcije2
"Probajte i shvatićete kakva je sva ova buka, koja se diže oko italijanske kuhinje!"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 200 g
  • jaja - 4 skuvana
  • mocarela - 200 g ili neslani sir
  • testenina - 250 g, makarone
  • paradajz - 800 g, konzerva, oljušten
  • parmezan - 100 g, narendan tvrd kačkavalj
  • masnoća - 2 kašike
  • beli luk - 1 čena
  • so
  • bosiljak - svež ili suv
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte u šerpi masnoću i dodajte pasiran paradajz iz konzerve, zajedno sa mlevenim mesom i istucanim belim lukom i bosiljkom.

Ostavite da se krčka na slaboj ringli i skuvajte makarone. Isplaknite ih pod hladnom vodom i ocedite. Dodajte pastu u sos.

U namazanu posudu za pečenje sipajte 1/3 smese, odozgo poređajte polovinu jaja, isečenih na krugove, polovinu isečene mocarele ili sir.

Slede ponovo makarone sa sosom i tako dok se ne potroše sastojci. Završite makaronama i pospite ravnomerno sa narendanim parmezanom ili kačkavaljem.

Stavite italijansku pastu u rerni da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: