Piletina Parmigiana kakvu još niste probali

Jelena PopovićJelena Popović
Početnik
10
3
36
1
22/03/2021
"Samo još neko lepo vince, i savršenstvo je na stolu"
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano106
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Komentarisano1 times
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz pelat - 400 g
  • šećer - 2 k.k.
  • koncentrat paradajz pire - 2 s.k.
  • beli luk - 2 čena
  • bosiljak - 2 k.k.suvi (ili sveži bosiljak 6 listića)
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • pileći file - 400 g
  • prezle - 200 g
  • crni luk u granulama - 2 k.k.
  • beli luk u granulama - 2 k.k.
  • peršun seckani - 2 k.k.
  • parmezan - 100 g
  • origano - 2 k.k.
  • jaja - 3 - 4 kom.
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • mocarela - 150 g (opciono)
* merne jedinice

Način pripreme

Sos

U čistu šerpu stavljamo paradajz pelat, koncentrovani paradajz pire, šećer, sitno iseckan beli luk , bosiljak, so i biber. Začinjeni sos kuvati na tihoj vatri 15-20 minuta.

Smesa za pohovanje

U posudu sa prezlama dodajemo beli i crni luk u granulama, peršun, sitno izrendan parmezan, origano, so i biber. Sve izmešamo.

Prethodno isečenu piletinu na šnicle izlupamo tučkom za meso, uvaljamo u jaja, a zatim u smesu za pohovanje, pržimo u ulju dok ne porumeni, i stavljamo na ubrus da upije masnoću.

U vatrostalnu činiju sipati po dnu kuvan paradajz sos, na sos složiti pohovanu piletinu i na svako parče piletine staviti kašiku sosa na koji se stavlja seckana mocarela na kocke.

Tako složeno jelo staviti u prethodno zagrejanu rernu na 190 stepeni na 10-15 minuta da se mocarela otopi.

Jelo služiti sa testeninom i zelenom salatom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Катарина Кнежевић
Fenomenalno! :)
1
0
Jelena Popović
Jelena Popović
23.03.2021 13:27
Hvala puno! :)
0
0