Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjetina sa boranijom

Svinjetina sa boranijom

Svinjetina sa boranijom
Fotografije: Iliana Dimova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Jedno sočno jelo, čiji nas ukus nekako vraća u detinjstvo!"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 300 g
  • boranija - 1 tegla
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz - 3 - 4 kašike, iz konzerve
  • mladi luk - 2 struka
  • šargarepa - 1 komad
  • ulje - 1/2 šolje
  • so
  • nana
  • brašno - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk i šaragrepu i isecite ih na parčiće. Dinstajte ih u masnoći. Dodajte meso (prethodno blago skuvano) i alevu papriku. Promešajte.

Sipajte boraniju iz tegle i dodajte u preostale sastojke.. Dolijte proceđen bujon od mesa. Začinite solju.

Kada jelo ostane na masnoći i meso omekša, promešajte brašno sa malo vode u zgusnite jelo. Pospite svežom nanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: