Pečena hobotnica

Pečena hobotnica

Pečena hobotnica
Fotografije: Ivi Vacca
03/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
"Specijalan povod iziskuje i specijalnu pripremu, ovde ste na pravom mestu - pripremite ovu pečenu hobotnicu i ukrasite po želji. Prijatno"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U dovoljno veliki ekspres lonac u koji može da stane hobotnica dodajte pola limuna i čašu belog vina. Dodajte vodu koliko da pokrije hobotnicu i poklopite.

Ugrejte na visokoj temperaturi i nakon što provri smanjite da polako vri.

Kuvajte hobotnicu u ekspres loncu 20 minuta. Hobotnica je gotova kada se lako probada viljuškom.

Isključite ringlu i ostavite hobotnicu da se ohladi u vodi za kuvanje dok ne dobije sobnu temperaturu. Izvadite pipke hobotnice od glave ako želite da isečete glavu na komade.

Ocedite hobotnicu, isecite na komade i savite na glinenu posudu. Prelijte komade hobotnice sa malo maslinovog ulja i promešajte da se lagano pokrije.

Ugrejte rernu na 200 stepeni. Pospite belim vinom, maslinovim uljem i začinite solju i biberom.

Pecite oko 25 minuta, s vremena na vreme prelivajte sosom sa dna posude.

Sipajte još malo maslinovog ulja, iscedite preostali limun odozgo i pospite iseckanim peršunom i mlevenim belim lukom.

Začinite solju i biberom i servirajte pečenu hobotnicu.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: