Gusta čorba od sremuša i blitve

Gordana DanilovGordana Danilov
Početnik
273
258
635
21
Gusta čorba od sremuša i blitve
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 2
30/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
"Ukusna, lepa, brzo se priprema - ima sve uslove da je pripremite odmah"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oprane listove blitve skinuti sa drške, celom dužinom. Drške blitve krupno iseći i ostaviti sa strane.

Sa oprane veze sremuša takođe odseći drške i dodati ih blitvinim. Listove blitve i sremuša krupno naseći.

Krompir iseći na kocke, a praziluk na kolutove.

Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti praziluk sa isečenim drškama. Dodati krompir, usitnjenu mesnu kocku, promešati i naliti vodom dva prsta iznad povrća. Kuvati na umerenoj vatri.

Kada krompir omekša dodati nasečene listove. Doliti vode po potrebi.

Nakon par minuta, kada listovi svenu, skloniti posudu sa ringle i štapnim mikserom usitniti kuvano povrće, do željene teksture.

Čorbu od sremuša i blitve začiniti umućenom kiselom pavlakom i poslužiti.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: