Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeni jagnjeći kotleti u rerni

Pečeni jagnjeći kotleti u rerni

Pečeni jagnjeći kotleti u rerni
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
125 min.
Porcije
3
"Aroma i ukus ovih pečenih jagnjećih kotleta će vas naterati da ih dosta često spremate, ubeđeni smo u to"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći kotleti - 3 komada
  • himalajska so
  • biber
  • ruzmarin
  • majčina dušica
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • beli luk - 1 čen
  • vino - 1/2 šolje, pedro himenes
* merne jedinice

Način pripreme

Istucajte beli luk u čaši. Dodajte maslinovo ulje i vino.

Operite jagnjeće kotlete i poređajte ih u posudu za pečenje. Posipte solju i biberom.

Namažite smesom od belog luka. Preostali deo sipajte unutra.

Pospite majčinom dušicom i ruzmarinom. Zatvorite posudu aluminijumskom folijom čvrsto.

Pecite jagnjeće šnicle na 180 stepeni oko sat i po.

Sklonite foliju i zapecite dok ne postane zlatasto.

Izvadite, ostavite da se blago ohladi i servirajte pečene jagnjeće kotlete u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: