Način pripreme
Isecite svinjetinu na parčiće koji su debljine 1-1, 5 cm. Zapecite ih na jakoj vatri u tiganju ili posudi, koju nakon toga možete da ubacite u rerniu.
Dobro je da je šira ppsuda, da ostavite rastojanje izneđu mesa i da se brzo zapeče.
Sklonite sa vatre zalogaje i na njihovo meso sipajte preostalo maslinovo ulje i luk isečen na sitno.
Dinstajte nekoliko minuta, dodajte i pečurke na kriške zajedno sa maslacem.
Kuvajte još 2 minuta, sipajte brendi. Tačno je on ključan za ukus jela, zato treba da odaberete kvalitetan. Mešajte 2 minuta na jakoj vatri i smanjite ringlu.
Sipajte bujon i pavlaku, mešajte još 2-3 minuta. Dodajte kriške svinjetine u iskidanu majčinu dušicu.
Pokrijte aluminijumsku foliju ili stavite poklopac. Pecite šnicle u zagrejanoj rerni na 200 stepeni pola sata.
Svinjski kotleti u sosu od pavlake i pečuraka su gotovi.