Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pastrmka sa belim lukom, pestom i senfom

Pastrmka sa belim lukom, pestom i senfom

Pastrmka sa belim lukom, pestom i senfom
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Mirisna pastrmka o kakvoj čak niste ni sanjali - sa pestom i senfom"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 2 komada
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • pesto đenoveze - 1 kašika
  • senf - 1 kašika
  • so
  • začin za ribu
  • limun - 1 komad
  • maslac - 70 g
  • pečurke - 3 - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite ribu. Pomešajte pesto i senf. Dodajte sok od polovine limuna.

Posolite ribu, pospite je začinima,

Namažite je obilno dobijenom pastom.

Namažite dno posude za pečenje maslacem. Stavite ribu.

Oljuštite čenove belog luka i stavite ih okolo i u stomak pastrmki.

Isecite očišćene pečurke, poređajte ih oko ribe, stavite preostali maslac i parčiće limuna.

Zapecite u zagrejanoj rerni dok ne dobiju zlatastu koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: