Pečena jagnjetina na turski način
Печено агнешко по турски
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Pečena jagnjetina na turski način

Pečena jagnjetina na turski način

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
212241k64
Pečena jagnjetina na turski način
Fotografije: Anika Voit
1 / 4
27/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
210 min.
Ukupno
240 min.
Porcije
4
"Dočekajte omiljene praznike jednim neobičnim receptom za pečenu jagnjetinu prema turskom receptu"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 2 kg
  • mladi luk - 2 vezice
  • paradajz - 3 komada
  • divlja nana - 2 stručka, sveža
  • biber
  • suvi beli luk
  • suvi majoran
  • aleva paprika
  • ulje - 4 supene kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite meso tako što ga isečete na porcije i dobro operete pod tekućom vodom.

Posušite kuhinjskom krpom i stavite ga u duboku posudu.

U posebnoj posudi napravite marinadu za meso - 3-4 supene kašike ulje, supene kašike crnog bibera, aleve paprike, suvog majorana po ukusu i soli. Po želji dodajte i malo suvog belog luka u prahu. Dobro izmešajte sve sastojke.

Dobijenom pastom lepo premažite meso sa svih strana. Pokrijte folijom i ostavite vremena mesu da upije aromatične začine.

Očistite mladi luk i divlju nanu i sitno ih iseckajte.

Stavite ih na dno široke tepsije. Polijte jednom kašikom ulja i pospite gore navedenim začinima po ukusu. Odozgo poređajte jagnjeće meso.

Ogulite paradajz i sitno ih iseckajte ili pasirajte blenderom. Izmešajte ih sa pola čaše vode. Ovom tečnošću zalijte meso.

Pokrijte tepsiju aluminijumskom folijom i stavite u rernu.

Pecite jagnjetinu u umerenoj rerni barem 2 sata. Nakon toga otkrijte tepsiju izapecite na još 30 minuta.

Pečena jagnjetina na turski način je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: