Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Pečena jagnjetina na turski način

Pečena jagnjetina na turski način

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215331k54
Pečena jagnjetina na turski način4 / 4
27/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
210 min.
Ukupno
240 min.
Porcije
4
"Dočekajte omiljene praznike jednim neobičnim receptom za pečenu jagnjetinu prema turskom receptu"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 2 kg
  • mladi luk - 2 vezice
  • paradajz - 3 komada
  • divlja nana - 2 stručka, sveža
  • biber
  • suvi beli luk
  • suvi majoran
  • aleva paprika
  • ulje - 4 supene kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite meso tako što ga isečete na porcije i dobro operete pod tekućom vodom.

Posušite kuhinjskom krpom i stavite ga u duboku posudu.

U posebnoj posudi napravite marinadu za meso - 3-4 supene kašike ulje, supene kašike crnog bibera, aleve paprike, suvog majorana po ukusu i soli. Po želji dodajte i malo suvog belog luka u prahu. Dobro izmešajte sve sastojke.

Dobijenom pastom lepo premažite meso sa svih strana. Pokrijte folijom i ostavite vremena mesu da upije aromatične začine.

Očistite mladi luk i divlju nanu i sitno ih iseckajte.

Stavite ih na dno široke tepsije. Polijte jednom kašikom ulja i pospite gore navedenim začinima po ukusu. Odozgo poređajte jagnjeće meso.

Ogulite paradajz i sitno ih iseckajte ili pasirajte blenderom. Izmešajte ih sa pola čaše vode. Ovom tečnošću zalijte meso.

Pokrijte tepsiju aluminijumskom folijom i stavite u rernu.

Pecite jagnjetinu u umerenoj rerni barem 2 sata. Nakon toga otkrijte tepsiju izapecite na još 30 minuta.

Pečena jagnjetina na turski način je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: