Način pripreme
U dubokoj šerpi sa uljem propržimo svinjetinu, isečenu na kockice. Izvadimo je i u istoj masti propržimo sitno iseckan mladi luk, mladi beli luk i kockice šargarepe. Dodajemo brašno i kratko pržimo.
Sipamo oko dva litra tople vode i vraćamo svinjetinu u šerpu.
Kad voda provri, posolimo i popiberimo, stavljamo opranu i isečenu koprivu (zajedno sa stablima).
Ostavljamo da vri oko 10 minuta i dodajemo izmrvljene špagete i sušeno povrće - praziluk, isečen na krugove, crni luk, šargarepu, paškanat, celer, crvenu papriku). Stavljamo i dve tri suve, cele crvene paprike šilje.
Smanjujemo ringlu i ostavljamo još oko 15 minuta.
Za to vreme pripremamo zapršku: u dubokoj posudi umutimo jaje sa kiselim mlekom. Dodajemo iseckan čen belog luka. Uz neprestano mešanje dodajemo po malo od toplog bujona iz šerpe.
Nakon što izjednačimo temperaturu zaprške, prebacujemo u šerpu i lepo promešamo. Isključujemo ringlu i ostavljamo jelo da vri još nekoliko minuta na ringli.
Serviramo toplu.
Prijatno!