Testenina u paradajz sosu sa patlidžanom i mesom

Ivana KitanovićIvana Kitanović
Početnik
66
27
130
4
Testenina u paradajz sosu sa patlidžanom i mesom
Fotografije: Ivana Kitanović
1 / 2
19/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije3
"Uživajte u fantastičnoj kombinaciji testenine sa mlevenim mesom, patlidžanom i paradajzom"

Potrebni sastojci

  • makarone - 250 g
  • crni luk - 1 srednja glavica
  • beli luk - 3 čena
  • mleveno juneće meso - 250 g
  • patlidžan - 1/2 manjeg
  • paradajz pelat - 100 g
  • sok od paradajza - 150 ml
  • origano - 1/2 kafene kašičice
  • biber i so - po ukusu
  • ulje - za prženje
  • parmezan - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Staviti makarone da se kuvaju u slanoj vodi.

Za to vreme na ulju propržiti sitno seckani crni luk. Nakon par minuta dodati mleveno meso, iseckani beli luk i kockice patlidžana. Povremeno dolivati po malo vode i često mešati.

Kad je meso gotovo, dodati sok od paradajza, pelat i začine, pa prokuvati još par minuta dok se sos malo ne zgusne.

Makarone sipati u vreo sos da se ravnomerno oblože. Posuti rendanim parmezanom i služiti toplo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: