Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ćufte od povrća»Ovsene ćuftice od tikvica

Ovsene ćuftice od tikvica

Rumyana StoyanovaRumyana Stoyanova
Pomoćnik kuvara
4219348
Ovsene ćuftice od tikvica
Fotografije: Rumyana Stoyanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Sos od belog luka je po želji, ali zdrave ovsene ćuftice su obavezne"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • ovsene pahuljice - 1 šolja, fine (ovseno brašno)
  • mirođija - sveža
  • peršun - svež
  • so - po ukusu
  • čubar - 1 kašika
  • biber - 1 šolja
  • kumin - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo sve povrće, luk oljuštimo.

Narendamo na sitno rende tikvice, luk i šargarepu. Nakon toga dodajemo na sinto isečenu mirođiju i peršun.

Začinjavamo začinima i promešamo.

Dodajemo fine ovsene pahuljice ili ovseno brašno i promešamo. Ostavljamo desetak minuta da odstoji, da upije ovsene pahuljice.

Po proceni dodajemo još ovsenih pahuljica, u zavisnosti od soka, koje je pustilo povrće.

Oformimo male ćuftice od povrća od gotove smese i poređamo ih na papir za pečenje. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 30 minuta dok ne dobiju zlatastu boju.

Možemo da serviramo naše ćuftice od tikvica sa sosom od belog luka po želji.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: