Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Ragu od junetine sa integralnom testeninom

Ragu od junetine sa integralnom testeninom

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Ragu od junetine sa integralnom testeninom
Fotografije: Gordana Danilov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Nemamo ništa protiv da skoknemo do Italije, makar ovako"

Potrebni sastojci

  • mlevena junetina - 500 g
  • dimljena svinjska kobasica - 150 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 kom.
  • celer - 1 kom., manji
  • praziluk - 1 struk
  • beli luk - 2 čena
  • lovorov list - 2 kom.
  • paradajz pire - 1 kašika
  • paradajz pelat - 2 konzerve, manje
  • crveno vino - 100 ml
  • goveđa kocka - 1 kom.
  • morska so
  • maslinovo ulje
  • bosiljak
  • sir - rendani
  • testenina - 400 g
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckati luk, šargarepu, celer, praziluk i beli luk.

Sadržaj kobasice usitniti i sjediniti sa mlevenim mesom.

Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti luk da zastakli. Dodati šargarepu i celer, a nakon par minuta beli luk, praziluk, lvorov list i koncentrat paradajza. Pržiti sve zajedno nekoliko minuta da praziluk svene.

Dodati meso sa kobasicom, a kada promeni boju doliti vino i umešati usitnjeni pelat sa sokom i mesnu kocku.

Poklopiti i dinstati na tihoj vatri oko 60 minuta.

Testeninu skuvati po uputstvu sa ambalaže, ocediti i umešati u ragu.

Ragu poslužiti odmah, posut seckanim svežim bosiljkom i naribanim sirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: