Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Pečeno Povrće»Brokoli sa belim lukom na provansalski način

Brokoli sa belim lukom na provansalski način

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k121
Brokoli sa belim lukom na provansalski način
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 3
03/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Ovaj brokoli sa belim lukom po francuskom receptu je idealna varijanta za garnirung uz vaše osnovno jelo sa ribom ili pilećim mesom"

Potrebni sastojci

  • brokoli - 1 glavica, svež
  • beli luk - 3 čena
  • žalfija - 1 kašika
  • lovorov list - 3 komada
  • brašno od belog luka - 1 kašičica
  • biber
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Brokoli se dobro opere i iskida se na srednje parčiće.

Stavlja se u šerpu sa hladnom vodom.

Čenovi belog luka se oljušte i iseku na krupno.

Stavljaju se u vodu.

Dodaje se lovorov list.

Brokoli se kuva dok ne omekša.

Izvadi se iz vode i ocedi se.

Stavlja se u šerpu sa poklopcem.

U maslinovom ulju se promeša brašno od belog luka dok se potpuno ne rastvori.

Dodaju se biber i so.

Promeša se sve veoma dobro.

Svako parče brokolija se potapa u maslinovo ulje i poređa se u posudu za pečenje sa poklopcem.

Brokoli se preliva sa malo vode.

Peče se 30 minuta pod poklopcem. Dobija se veoma aromatično pečeno povrće.

Brokoli sa belim lukom na provansalski način serviramo kao garnirung ili predjelo od povrća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: