Način pripreme
Umutite maslac i šećer u prahu u vazdušasti krem.
Dodajte belance jedno po jedno uz neprestano mućenje i aromatizujte smešu vanilom. Za jaču aromu mogu se dodati dve kesice vanile od po 2 grama.
Prosejte brašno i u delovima ga dodajte, pa mešajte dok se potpuno ne upije u smesu.
Dobićete vrlo mekanu i vazdušastu smesu, koju prebacite u špric sa ravnom nastavkom.
Ostavite u frižideru 10-15 minuta da se stegne.
Obložite dve tepsije papirom za pečenje i špricajte duge trake od smese na rastojanju jednu od druge. Keksići bi trebalo da budu uske, jer će se tokom pečenja razliti.
Mačje jezike pecite na 180 stepeni u zagrejanoj rerni 7 do 10 minuta ili dok na ivicama ne postanu ružičasti.
Ostavite starinske kesiće da se potpuno ohlade pre nego što ih odlepite od papira.
Služite uz kafu, čaj, mleko, kao i sladoled, voćne salate i krem.
Prijatno uz ovaj originalni recept za mačje jezike.
Pogledajte takođe kako da napravite domaće slatke oraščiće ili omiljene retro kolačiće sa maslacem.