Burek na srpski način
bonapeti.rs»Recepti»Pite»Burek»Burek na srpski način

Burek na srpski način

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
2k
1k
Burek na srpski način
Fotografije: Anika Voit
1 / 2
04/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije12
"Ujutru kad doručkujemo srpski burek, imamo snage za ceo dan - da li je i kod vas tako"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi umutite jaja. U njih dodajte rukama namrvljeni sir, prašak za pecivo i tolplu vodu.

Promešajte sve sastojke dobro dok se ne dobije kašica.

Maslac istopite na pari ili korisitite funkciju mikrotalasne.

Otvorite kore za pitu. Uzmite jednu od njih i namažite je istopljenim maslacem. Odozgo stavite i po jednu-dve (ako volite sa više nadeva) kašike nadeva.

Uvijte koru od donjeg kraja i fitilj. Nakon toga opet uvijte, ovaj put u puža.

Tako nastavite sa ostalim sastojcima.

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

U posudu za pečenje stavite papir za pečenje i poređajte uvijene pitice.

Spremite preliv za burek.

U odvojenu posudu umutite jaja i dodajte u njih sveže mleko. Dobijenom smesom prelijte uvijene kore. Ostavite 15 minuta sastojke da odstoje.

Stavite posudu sa srpskim burekom u rernu. Smanjite na 180 stepeni i pecite dok se ne zarumeni (oko 30 minuta).

Odmah čim izvadite posudu iz rerne poprskajte sa malo hladne vode, pokrijte krpom i ostavite desetak minuta sa strane.

Pri serviranju odvojte svakog puža u odvojenu porciju.

Osim za doručak ovak ukusan burek na srpski način možete da servirate za ručak ili večeru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: