Način pripreme
Mikserom umutimo jaja, šećer i mleko (mlako) dok se šećer ne rastopi. Na kraju dodajemo ulje i so.
U brašnu pomešamo kvasac i dodajemo tečnu smesu. Zamesimo uz pomoć multipraktika (ili ručno, ako nemate).
Nakon što zamesimo, testo razvučemo rukom na krug, debljine oko 1-1, 5 cm i namažemo rastopljenim maslacem.
Savijamo kao koverat i ponovo razvijemo i namažemo. I tako ponavljamo 4-5 puta dok ne potrošimo masnoću.
Ostavljamo da nadođe. Nadolazi sporo, zato što ima šećera i masnoće (2-3 sata). Kad nadođe, podelimo na 6 loptica (po 160 g) i u plezemo dva milibrota.
Ostavljamo da nadođe, namažemo belancem i obilno posipamo šećerom. Pečemo milibrot u hladnoj rerni i u početku samo na donjem grejaču na 160-170 stepeni.
Nakon 10-15 minuta uključujemo i gornji grejač, ali ne povećavamo temepraturu rerne. Možemo kombinovati sa čokoladom, orasima, suvim grožđem, ratlukom, sve po želji.
Prijatno uz ukusan milibrot Iskra!