Punjeni jagnjeći but sa pikantnom glazurom

Punjeni jagnjeći but sa pikantnom glazurom
08/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema45 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno165 min.
"Samo za majstore - em punjen, em sa raskošnom glazurom, zbog čega ne možem da prestanemo da oblizujemo prste"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite jagnjeći but od kostiju, izlupajte da dobijete debljinu 1.2 - 2 cm, natrljajte solju, biberom i nanom.

Propžite lagano u ulju sitno iseckanu šargarepu, celer, praziluk i pečurke, dodajte ½ šolje vode i dinstajte 5 minuta, nakon toga nanesite dobijeni nadev na jednu polovinu jagnjećeg buta.

Uvijte drugom i ušijte pažljivo, pokrijte folijom i pecite u umerneoj rerni.

Nakon što se but ispeče prelijte ga obilno kečapom, dodajte preostalo vino i vratite u rernu na 5 minuta.

Servirajte porcije pečene jagnjetine sa prženim krompirom, obilno prelivene sosom od pečenja, u koji ste dodali malo pavlake.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: